Tågstoppet på Göteborgs central hävs tidigare

Göteborgs centralstation hålls stängd för underhållsarbete under helgen. Tågstoppet skulle hävas klockan 17.00 idag, men redan klockan 14.05 kommer tågen rulla igen, meddelar SJ:s presstjänst. 

Stoppet av all tågtrafik till och från Göteborgs central startade klockan 18.05 på lördagen. Det skulle från början vara fram till klockan 17.00 idag, men stoppet kommer hävas redan klockan 14.05.

Bussar ersätter tågen under tiden, och resenärer uppmanas komma i god tid innan utsatt avgångstid.

- Det innebär att man får se till att informera sig om hur alternativet ser ut nu när tåget inte går, och vara ute i god tid så man hinner leta sig fram till den ersättning som går, säger Åke Wessman, informationsansvarig på Trafikverket Region Väst.

Stoppet av alla tåg till och från Göteborgs central var planerat. Under helgen utförs underhållsarbete.

- Vi försöker lägga såna här arbeten till tidpunkter när det är något mindre belastning på trafiken än annars. Så långt som det går nätter, annars helger, eller tider då det är semester så att vi inte ska störa mer än nödvändigt, säger Åke Wessman.

Ricardo Garcia
ricardo.garcia@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista