Gunnar Axelsson från Borås. Foto: Mikael Engström
Sport

Boråsare leder SM i segelflyg

1:33 min

SM i segelflyg, Arboga open, går idag in på sin sista tävlingsdag. Inför dagens flygning leder Gunnar Axelsson från Borås.

Hittills under tävlingens fyra flygdagar har Axelsson haft två dagssegrar, en andra- och en femteplacering. I segelflyg handlar det mycket om vädret och dagens klarblå skyar kan ställa till problem för segelflygarna.

- Idag ser ut att bli en lurig dag minst sagt. Det är ganska blått, vilket är trevligt om man ska ligga på stranden men inte så trevligt om man är segelflygare. Man vill gärna ha så kallade cumulusmoln som markerar vart uppvindarna finns. Idag gäller det att kunna läsa terrängen istället.

Axelsson startar vid 12-tiden och räknar med att få flyga cirka 20 mil, och hoppas att den ledning han har räcker hela vägen.

- Förhoppningen är att flyga så bra som möjligt och se vart det leder. Jag leder med sådan liten marginal; med ett litet misstag är det snart uppätet, så det gäller att ligga på topp idag också.

Axelsson har haft ett bra år. Han kom på andra plats i Flight Challenge Cup i Slovakien i April och placerade sig på 9de plats när han flög en annan klass i SM i Uppsala i maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista