1 av 3
Borrhålet är några centimeter. Foto ur polisens förundersökning.
2 av 3
Den huvudmisstänkte 36-åringen i Borrligan, försöker ta ut pengar med ett stulet bankkort i Västra Frölunda i Göteborg 2008. Foto: Polisens förundersökning.
3 av 3
Tjuvarna lämnade ett litet spår efter sig i form av ett borrhål. Foto ur polisens förundersökning.
Göta Hovrätt

Sänkt straff för Borrligans ledare

Göta hovrätt sänker straffet för den 36-årige huvudmannen i den så kallade Borrligan, även kallad John Blund-ligan. Medan de boende låg och sov tog sig tjuvarna in genom att borra hål i fönsterkarmen.

Hovrätten mildrade domen mot huvudmannen i Borrligan något. Fängelsestraffet sänks från fem års fängelse till fyra för grov stöld, försök till grov stöld och bedrägeri.
36-åringen utvisas sedan ur landet och förbjuds att återvända under tio år. Han ska även betala skadestånd till 18 målsäganden på sammanlagt ungefär 110 000 kronor.

Det som varit signifikativt för många av fallen var att ligan gjorde små borrhål i fönsterkarmen för att kunna lyfta av fönsterhakarna.

I maj i år dömdes huvudmannen i den så kallade Borrligan vid Skaraborgs tingsrätt för grov stöld, försök till grov stöld och bedrägeri. Han har stått åtalad för en mängd inbrott eller inbrottsförsök i Skaraborg, Skåne och Halland.

Vid Skaraborgs tingsrätt dömdes huvudmannen till fem års fängelse och till livstids utvisning ur landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista