Celticfans. Foto: Caroline Widenheim p4 Sjuhärad
FOTBOLL

Beredskap inför Celticmatchen

1:29 min

Både polisen och arrangörer har laddat för många fotbollsfans när Elfsborg möter Celtic på Borås Arena ikväll. Polisen tror på en lugn tillställning, men har ändå kallat in förstärkning från andra stationer i Västra Götaland.

– Det mesta fokus är runt arenan och i de centrala delarna av Borås där fans kommer finnas, säger Anders Cronehag på Boråspolisen.

Han berättar att man har löpande kontakt med Celtic om säkerheten, och att man även talat med skånepolisen som stötte på lagets fans i Helsingborg förra året.

– Då gick allt lugnt tillväga. Det dricks öl och sjungs en del - en folkfest som vi även hoppas på att vi får här.


Bland de hitresta Celticsupportrarna som P4 Sjuhärad träffade igår var det ingen tvekan om det kommer bli bra stämning.

– Vi har mycket kul med Celticfansen när de är här. De är mycket fredliga - bäst i världen, säger en man.

– Överallt där man hittar en Celticsupporter är det inga problem. Vi är här för att ha kul och ta en öl - det är allt, säger en annan.

Även på från Elfsborgs sida har man haft kontakt med både Celtic och polisen för att säkerställa att matchen går lugnt till. Celtic kommer till exempel ha egen säkerhetspersonal på arenan.
Enligt Elfsborgs säkerhetschef Björn Bördin är man beredd om något skulle hända, men han tror inte att vi kommer få se stökiga scener i stil med när Elfsborg mötte AIK i våras.

– UEFA har ju väldigt höga krav på säkerhet, men detta är ingen högriskmatch. AIK-matchen var i så fall tuffare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista