BORÅS

Fängelse för amfetaminkurir

En 62-årig boråsare döms nu till fyra års fängelse för ha tagit emot och transporterat nästan 3 kilo amfetamin. Mannen och hans sambo greps på riksväg 40 efter en samordnad spaningsinsats med Stockholmspolisen.

Det var i början av maj som mannen tog emot narkotikan från två män vid i närheten av en mack i Jära, mellan Ulricehamn och Jönköping.

Vad ingen av dem visste var att knarkkurirerna utreddes för en narkotikahärva i Stockholm och just då skuggades av polisen.
Boråspolisen hade därför information om vad som skulle hända och efter att ha följt överlämnandet av narkotikan kunde man kort efter gripa mannen och hans sambo på riksväg 40.

Närmare 2,8 kilo amfetamin hittades i bakluckan på bilen, och kort efter beslagtogs även bland annat 300 000 kronor i kontanter, tre motorcyklar, två personbilar och guldsmycken. Under utredningen kom det även fram att mannen äger ett hus utomlands.

Eftersom mannens inkomst de senaste 13 åren bara varit runt 100 000 kronor årligen menade åklagaren att det var sannolikt att tillgångarna kom från brottslighet, men tingsrätten valde att häva beslagen eftersom man inte kunde vara helt säker.

62-åringen döms nu till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott, och hans 60-årige sambo döms till åtta månaders fängelse för medhjälp.

Mannen har vid tidigare tillfällen avtjänat fängelsestraff för grovt narkotikabrott. Både mannen och kvinnan är hemmahörande i Borås-trakten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista