Bosse Johansson, ordförande i Elfsborg. Foto: Bo Thorin P4 Sjuhärad
Fotboll

Fortsatt miljonchans för Elfsborg

Johansson: "Vi är en runda ifrån europagruppspel"
1:14 min

Uteblivet avancemang till Champions League igår innebär för Elfsborg inte bara en sportslig förlust utan även en ekonomisk, men hoppet om miljonerna lever vidare.

Efter förlust i Glasgow förra veckan och oavgjort i gårdagens match har Elfsborgs dröm om Champions League nu gått i stöpet och Celtic blev istället laget att ta sig vidare. Därigenom gick Elfsborg också miste om de pengar som avancemang hade medfört.

Däremot får Elfsborg nu istället chans att kvala till Europa League och även om det inte innebär riktigt samma summor som Champions League så finns ändå chansen till miljonerna kvar. Men för Elfsborgs ordförande Bosse Johansson är det i tomheten efter gårdagens match kanske inte just nu någon större tröst.

– Det är väl en av de tyngsta förlusterna under mina nio år som ordförande. Även om det inte blev förlust igår så blev vi utslagna.

Han menar att det känns tungt på flera sätt, dels för att de hade en stark dröm om Champions League och dels för att det kändes så nära under matchens gång och Bosse Johansson menar att de lika gärna hade kunnat bli de som slog ut Celtic istället för tvärtom.

– Hedersamma förluster är nog det värsta som finns inom fotboll.

Han menar att det hade varit bra även ekoniomiskt om man hade slagit ut Celtic och att det var tal om åtminstone 30-40 miljoner i så fall.

– Nu har vi ju fortfarande chansen att gå vidare i Europa League. Vi är i play off, alltså en runda ifrån att gå in i ett europagruppspel i höst som också ger oss bra mycket pengar. Inte lika mycket men ändå bra väldigt bra pengar även där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".