Foto: Scanpix.
Borås

Svårt att stoppa narkotikamarknaden i Borås

Dahl: "Missbruket kryper ner i åldrarna"
2:34 min

Narkotikan fortsätter flöda i Sjuhärad och på länskriminalens narkotikaenhet i Borås märker man av att det är lätt att få tag på knark.

Igår rapporterade vi om den 62-årige man från Borås som dömdes till fyra års fängelse för att ha langat amfetamin. En drog bland många andra som man inte behöver anstränga sig för att hitta i området.

- Narkotikatillgången i Sjuhärad är god. Priserna står still och dom som vet var dom ska vända sig har inga problem att få tag på droger, säger Magnus Dahl, chef på länskriminalens narkotikaenhet i Borås.

Det är främst marijuana och amfetamin som cirkulerar bland Sjuhäradsbygdens droghandlare. Nationellt så beräknas polisen och tullverket i år göra upp emot 10 000 beslag av olagliga droger, och det troligtvis bara en bråkdel av det totala flödet.

Enligt Magnus Dahl så märks det av att det är lätt att få tag på knark.

- Missbruket kryper ner i åldrarna, säger Magnus Dahl.

Polisen gör vad de kan för att stävja handeln genom insatser mot gatuförsäljare och grossister, men erkänner att att det är en svår marknad att stoppa.

- Det finns inget som säger att tillgången skulle minska inom en överskådlig framtid. Det är en skrämmande utveckling på många sätt. Det är en fruktansvärd vardag många av de här ungdomarna lever i med missbruket, säger Magnus Dahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".