Borås

Stort polispådrag efter hot på Hässleholmen

Det var stort pådrag på Hässleholmen igår kväll när en person blev hotad med ett pistolliknande föremål och flera polispatruller var på plats. Ännu har ingen gripits.

En person blev hotad med ett pistolliknande föremål och ytterligare en person med kniv fanns med i samband med hotet på Hässleholmen igår kväll.

Detta orsakade ett stort polispådrag, med flera polispatruller på plats och en piketstyrka från Göteborg.

Polisen fick tips om tänkbara gärningsmän och hade bevakning på vissa adresser, men utan resultat. Insatsen avbröts strax efter kl 23 utan att någon gripits.

Polisen letar nu efter en 25-årig man som misstänks för brottet. Samtidigt jobbar polisen också vidare med uppslag kring flera personer som kan komma att misstänkas för inblandning i den här händelsen.

– Det ser ljusare ut att hitta gärningsmannen eftersom det finns signalement, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Polisen fick även ett telefonsamtal om att en person med vapen setts på Hulta i Borås - men det tror man var ett falskt larm som en undanledande manöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".