Jörgen Lennartsson tror att man har lika stor chans till avancemang som Nordsjälland. Foto Adam Ihse, SCANPIX
EUROPA LEAGUE

Bra lottning för Elfsborg

Lennartsson: "Det är en 50/50-match"
2:44 min

Elfsborg får möta danska Nordsjälland i det kommande play off-spelet till Europa league. Det blev klart idag när lottningen avgjordes.

Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson tror att det absolut finns möjligheter till att gå vidare, men han menar att Nordsjälland precis som de andra lagen man kunde fått möta är ett väldigt bra lag.

– Nordsjälland är ett väldigt passningsskickligt lag, kanske Skandinaviens mest passningsskickliga.

Enligt Lennartsson så känner man till laget väl efter att ha mött dem i träningsmatcher såväl i år som ifjol. Lennartsson menar att det kan vara en fördel samtidigt som det ju innebär att Nordsjälland också känner Elfsborg väldigt bra.

– Det är klart att det blir en tuff match på många sätt. Det är en tuff lottning men också en spännande och intressant lottning.

Även om det blir ett bra motstånd så riskerade Elfsborg att få möta ett på pappret svårare lag än Nordsjälland. Övriga lag som Elfsborg kunde ha lottats mot var: Sevilla FC (Spanien), R. Standard de Liège (Belgien), Eintracht Frankfurt (Tyskland) och FC Salzburg (Österrike).

– Alla lagen vi hade kunnat få stöta på är rankade klart före oss, så oavsett vilka det blivit hade det varit en tuff lottning. Men vi ser fram emot att spela samtidigt som vi inte har så mycket fokus på det just nu, utan nu tänker vi mest på att vi ska försöka vinna mot Kalmar imorgon.

Elfsborgs nyförvärv Mikkel Beckmann har tidigare spelat i Nordsjälland. Laget är rankade före Elfsborg och har Champions League-erfarenhet och Jörgen Lennartsson tycker därför att man ändå för se danskarna som favoriter.

– Samtidigt känner jag att vi har en hyfsad chans. Det är väl en 50/50-match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".