1 av 3
Bostadsmanifestation. Foto: Jessica Gow/Scanpix.
2 av 3
Sonja Carlsson på Bostad Borås tycker man kan kopiera Göteborgs Boplats.se. Foto: Åsa Dahlberg.
3 av 3
Så här kan en bostadsportal se ut.
BORÅS

Krångligt hitta bostad i Borås, internetportal kan vara på gång

1:17 min

Trycket är hårt efter lägenheter i Borås, och för att hitta en krävs energi, tid och en smula tur. Men snart kan det bli betydligt enklare - kommunen tittar på en marknadsplats för hyreslägenheter, likt den i Göteborg.

– Vi har fått i uppdrag av kommunstyrelsen att utreda möjligheten att skapa en marknadsplats (på internet). Där ska vi kunna samla allt ledigt boende inom Borås stad, berättar Sonja Carlsson - avdelningschef för Bostad Borås.

Idag finns ingen marknadsplats som samlar de lediga lägenheter som finns i Borås. Istället måste den som är intresserad måste anmäla sitt intresse hos varje enskild hyresvärd.
De större bostadsbolagen har egna webbsidor där man kan anmäla sig, men många privata värdar kan bara nås per telefon, brev eller i bästa fall mejl.

Bostad Borås har även en webbsida som listar de större bostadsföretagen och länkar till andra sidor som tipsar om privata värdar, rum och lägenheter som går att hyra.

Men, detta räcker inte och en marknadsplats behövs. Det tycker Sonja Carlsson som tittat mycket på den göteborgska förlagan Boplats.

– Jag vet inte om det blir den modellen, men jag har tittar på den och tycker den är kanon. De har ju testat och kört den och vet att det fungerar, så varför ska man uppfinna hjulet om det redan finns?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista