1 av 2
Bastu. Foto: Scanpix
2 av 2
Ulf Olsson. Foto: Bo Thorin P4 Sjuhärad
BORÅS

Bastun tänkbar mötesplats

Det är nya grepp som gäller när politikerna vill ha kontakt med sina väljare inför valet 2014. Boråsaren Ulf Olsson (S) funderar på bastun som ett alternativ.

Socialdemokraten Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande i Borås, tror att lite mer informella mötesplater kan vara bra i mötet med väljarna.

Detta är apropå att Norges statsminister Jens Stoltenberg tog till ett oväntat grepp inför det stundande stortingsvalet. Han satte sig bakom ratten på en taxi för att få kontakt med väljarna.

– Förr i tiden när jag hade lite mer tid gick man upp till Kype och badade bastu. I bastun fick man verkligen höra vad folk tyckte om Borås. Det var väldigt bra sätt att diskutera med boråsarna, säger Ulf Olsson.

Känner folk igen dig då? Vet de vem du är?

– Ja, det gör de ju men det blir ändå ganska bra diskussioner ibland. Men det blir det i många andra sammanhang när man möter boråsarna också. Fast jag tror det är bra om man hittar sådan här möjligheter där det är en avslappnad miljö där det känns naturligt att ta upp frågor, så att man märker vad det är som känns angeläget för boråsarna, säger Ulf Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".