1 av 5
Pontus Hammarén museichef för Borås konstmuseum. Foto: Pär Sandin
2 av 5
Kjell Berggren ägare till Simonsland. Foto: Pär Sandin
3 av 5
Cloned frogs on Gala Dress.Foto: Pär Sandin
4 av 5
Cloned frogs on Gala Dress. Kjell Berggren. Foto: Pär Sandin
5 av 5
Projektledare Hanna Lassing, okänd, kulturchef Eva-Lotta Franzén, Bengt Wahlgren kulturnämnden och Pontus Hammarén. Foto: Pär Sandin
BORÅS

Hoppas på prinsessbesök

6:28 min

Presenten till prinsessan Viktoria, en röd galaskrud med grodor, kom till Textilhögskolan i dag. Nu hoppas alla på ett kungligt besök när Simonsland invigs i maj 2014.

I dag placerades skulpturen Cloned frogs on Gala Dress, den röda klänningen med grodor i entrén vid Simonsland.

Skulpturen är egentligen är kronprinsessans Viktorias. Under ivrig diskussion om var den skulle stå placerades den till slut ut. Kommunen och Kanico som äger Simonsland enades om exakt placering.

Nu är Kanicos och Borås Stads förhoppning att kronprinsessan själv kommer och inviger hela Simonsland då det är dags i maj nästa år.

Kjell Berggren, vd för Kanico var för dagen utsedd att köra pallyften med skulpturen på. Han var påtaglig nöjd med att få skulpturen till Simonsland.

Borås Stads gåva till kronprinsessan var den dyraste. Den är värd cirka 300 000 kronor. Den billigaste kom från Eslövs kommun, en bok om kommunhuset värd 200 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista