Foto: Scanpix
Sverige

Anders Svensson nöjd med målet

2:34 min

Zlatan Ibrahimovic bjöd på tre mål när Sverige slog Norge med 4-2 på Nationalarenan i Solna. Sista satte Anders Svensson.

– På det hela taget var det en godkänd insats. Offensiven var bra, flera fina insatser. Yttermittfältarna och framförallt Jimmy Durmaz var bra. Självklart är det bra att Zlatan gör tre mål, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

Fjärde målet fixade Anders Svensson och han var nöjd med att få göra mål igen. Det var hans tjugonde mål på 142 landskamper.

– Jag hade bra skottläge lite innan målet men Erkan Zengin ropade så jag tänkte att han måste vara helt ren, men det var han ju inte, så jag tänkte att nästa gång jag kommer i ett bra läge ska jag skjuta. Sen kom ett bra läge och jag fick en bra träff med en gång och jag såg att målvakten började gå åt fel håll. Jag tänkte att den hinner han nog inte och det gjorde han inte heller. Så det var skönt, säger Anders Svensson.

Men experten Richard Henriksson såg även saker som han inte var lika nöjd med.

– Det blir ett minus för försvarsspelet. Att släppa in två mål mot ett så pass svagt lag som Norge är inte godkänt. Dessutom kommer målen på ett väldigt onödigt sätt. Vid vissa tillfällen blev det svenska laget för långt, en del pressade och en del föll. Flera gånger bjöd Sverige Norge på målchanser och det är detaljer som man måste slipa på, säger Henriksson.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista