"Stoppa biblioteksflytten i Horred"

Markbygdspartiets Henry Sandahl vill stoppa planerna på att flytta biblioteket i Horred till Sjöbyskolan. Han menar att det är viktigare att renoveringen av skolan kommer igång så snart vårterminen är klar.

Upphandlingen av renoveringen måste komma igång genast tycker Henry Sandahl och renoveringen ska starta i sommar.

-När ungarna har sjungit Idas visa och Den blomstertid nu kommer, när den sången är färdigsjungen ska hantverkarna stå klara att kasta sig på skolan, säger Henry Sandahl.

Fritidsnämnden har beslutat om en hel del omflyttningar inom Sjöbyskolan och ville tidigare flytta biblioteket till skolans matsal och i sin tur flytta kök och matsal till gymnastiksalen. Nu har man dock beslutat att gymnastiksalen ska användas till gymnastik och frågan är då var biblioteket ska läggas.

Henry Sandahl tycker att biblioteksdiskussionerna har fördröjt renoveringen och tycker därför att biblioteket och skolan ska hållas i sär.

-Vi har inte haft en målarfärgspyts inne på Sjöbyskolan på tio år tror jag och det accepterar inte Markbygdspartiet, vill de ha ett samarbete med Markbygdspartiet i fortsättningen ska skolan renoveras under 2005 års sommarlov, säger Henry Sandahl som själv bor i Horred.