BORÅS

En gripen efter dramatisk biljakt

En bilist som körde vingligt i mycket hög fart på motorvägen genom Borås orsakade en dramatisk biljakt vid 13-tiden på fredagen. Föraren kunde till slut gripas.

Polisen i Borås fick larm från andra trafikanter om att bilen var på väg i riktning mot Borås från Ulricehamnshållet. I Borås tog polisen upp jakten som gick i mycket hög fart. Föraren körde om bilar i både höger och vänster körfält.

Jakten fick till slut ett stopp på avfarten vid Grönkullenmotet i Bollebygd, där bilen körde av vägen. När polisen kom fram satt en kvinna kvar i passagerarsätet, men föraren hade sprungit till skogs och gömt sig. Men med hjälp av både helikopter och en hundpatrull som snabbt var på plats, så kunde föraren snart gripas.

Föraren, som är okänd av polisen, är i 25-30-årsåldern och misstänks inledningsvis för grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista