Borås

Boråsare misstänkt för 30-tal trakasserier

En 20 årig boråsare misstänks för sexuella trakasserier och hot mot ett stort antal unga flickor runt om i landet. Boråsaren ska ha skickat sms och sexuellt kränkande meddelanden via olika chattforum på nätet. Ett 30-tal unga kvinnor kan ha utsatts för övergreppen

Enligt åtalet startade övergreppen i oktober ifjol och har pågått fram till mitten av juli i år. 20-åringen misstänks ha trakasserat sammanlagt 29 unga kvinnor - de flesta i Borås och Sjuhärad. Men han har även haft kontakt med tjejer på olika platser i norrland, och i södra Sverige. (Borås, Trollhättan, Göteborg, Hässleholm, Umeå, Skellefteå, Ulricehamn, Tranemo, Falköping, Oxelösund bl.a)

De flesta är tonårstjejer som han kontaktat via olika chattar på nätet . Många ska han ha trakasserat sexuellt genom att skriva i grova och kränkande ordalag att han vill ha sex med dom. Han har även skickat bilder på sitt könsorgan till flera av sina offer.

Många hotas också till livet eller med våldtäkt, men 20 åringen skriver att han även ska ge sig på flickornas pojkvänner och familjer. I flera fall hotar han också med våld om de polisanmäler honom.

Det rör sig om unga tjejer, de flesta är tonårstjejer och flera är under femton år. En av dom var bara 11 år när 20-åringen ska ha trakasserat henne sexuellt och försökt förmå henne att skicka nakenbilder till honom och bara tillfälligheter gjorde att hon inte ställde upp.

Två flickor, 13 och 14 år, lyckades han dock förmå att skicka bilder till honom där dom poserar med nakna överkroppar. Bägge flickorna får sen uttalade dödshot och en hotar han våldta.

Boråsaren sitter häktad i väntan på rättegången som startar på tisdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".