Foto:Scanpix
Borås

Näthot i rätten i Borås - hot om död och våldtäkt

1:24 min

Tonårsflickorna blev hotade till livet och blev kallade horor. Idag startade rättegången mot den 20 årige boråsare som hotat och sextrakasserat ett 30 -tal unga flickor på nätet och via sms.

– Han började skriva till mig att jag var en hora, att jag var en fitta, att han skulle våldta mig döda mig, massa sånt otäcka saker, berättar en av de drabbade tjejerna från Borås.

Det var när hon var sexton år som hon skulle hjälpa en kompis som drabbats av 20-åringen, när han även gav sig på även henne.

– Jag mådde inte bra av det, och varje gång jag såg honom i skolan blev jag kallsvettig , mitt hjärta pumpade jättefort, jag gick upp till kuratorn och började nästan gråta, säger hon.

Idag möttes de i rätten. Den åtalade 20 -årigen själv sitter hopsjunken och håller handen för ansiktet. Hans advokat förklarar att 20-åringen har ett förståndshandikapp och inte insett vidden av det han gjort. Advokaten beskriver hur 20-åringen tappade kontrollen, hörde röster som sa åt honom att skriva och han förstod inte den rädsla han spred. 

När 20-åringen själv uttalar sig i rätten berättar han att han saknade vänner, blev mobbad och ville hämnas.

Men att han mobbats rättfärdigar inte det han gjort menar den utsatta boråstjejen.

– Jag vet exakt hur det känns för jag har varit utsatt i samma situation som honom, jag tycker synd om honom men ändå inte på det sättet för det är fortfarande inte ok att skriva så som han gjorde.

Hur mår du idag?

– Jag är fortfarande lite skakis, men jag mår bättre i alla fall, jag är på bättringsvägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista