Marika Carlsson. Foto: Scanpix
VAL 2014

"Svårt att hitta kärnan"

3:42 min

Marika Carlsson, ståuppkomiker, ger tips om hur man gör politik roligt.

Hur blir politik roligt och intressant?

– Det är ofta rätt svårt att hitta själva kärnan i ett budskap. Det beror lite på vilket parti det är. Ofta när man ska hitta humor kring någonting så är det ju snarare något uttalande någon gör eller ett nytt förslag. Som när Reinfeldt föreslog att vi skulle jobba till 75, som jag tycket var helt galet. Jag spinner loss på bilden av hur det skulle se ut att folk kommer till jobbet med rullatorer. Sen överdriver jag den bilden, säger Marika Carlsson.

Så man överdriver?

– Ja, det måste man göra för att precis som ni sa så är politiker i sig väldigt tråkiga och slätstrukna. Det är intressant också att se att inga andra kommer undan så lätt som politiker när det gäller något pinsamt eller en skandal. De kan ju bara hävda att de ska tillsätta en utredning, säger Marika Carlsson.

Uppmärksamhet och att se detaljer är andra tips, eller att jämföra hur politikerna är privat och på jobbet.

– Är Reinfeldt lika flummig på date som han är i en intervju, frågar Marika Carlsson.

--Ja, eller tvärtom att han står i riksdagen och säger att vi ska jobba till 75 och så kommer han hem och säger "fy fan, nu vill de att man ska jobba till 75".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista