borås

Enklare för producerat

I nästa vecka väntas Tekniska nämnden i Borås ta beslut om att påbörja en förstudie kring inrättandet av en distributionscentral som ska ta emot livsmedel från olika producenter. Maten ska sedan transporteras ut till kommunens olika enheterna.

I Tekniska nämnden har Alliansen majoritet och det är också Alliansen, med Centerpartiet i spetsen som lagt förslaget.

– Maten ska inte behöva bli åksjuk av att transporteras längre än nödvändigt, säger Centerns Jan Idehed i ett pressmeddelande.

– En distributionsanläggning underlättar för små, lokala producenter att vara med och vinna kommunens upphandlingar. Då undviker vi också utsläpp till följd av onödiga transporter, säger Jan Idehed.

- Centerpartiet i Borås verkar för mer närproducerade livsmedel i de kommunala verksamheterna. Kommunen är en stor uppköpare, och måste tänka både ekonomiskt och ekologiskt. Vid inköp av mer lokalproducerade livsmedel ges möjligheter till ett fortsatt brukande av våra marker samtidigt som fler jobb skapas i många led, vilket är viktigt för kommunens fortsatta utveckling, säger Jan Idehed, andre vice ordförande Tekniska nämnden (C).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista