fotboll – europa league

Lyssna direkt ikväll: Elfsborg mot Nordsjälland

I kväll ställs Elfsborg mot danska FC Nordsjälland i det första av två play off-möten till Europa League. Radiosportens expert tror att de svenska mästarna har en god chans att avancera.

Efter förlusten mot Celtic i Champions League-kvalet är det nu Europa League som är det stora målet för Elfsborg. Hindret på vägen är danska FC Nordsjäland.

Ett dubbelmöte som Elfsborg kommer till med en tung allsvensk sensommar i bagaget. Att självförtroendet inte fanns där var stundtals tydligt i Champions League-kvalet.

– Ja offensivt tycker jag inte att det stämmer riktigt. Den sista passen sitter inte på läppen utan man missar en hel del där. Tittar man på vad de gjort i allsvenskan den senaste tiden så fattas det en del, säger Ralf Edström.

Men han tror på en jämn historia mot FC Nordsjälland. Bara effektiviteten blir bättre.

– Man får inte tio chanser i en match i Europa League eller Champions League utan kanske fyra fem stycken. Då gäller det att utnyttja minst två för att ta sig vidare.

FC Nordsjälland har inlett den danska ligan svagt och ligger trea från slutet efter fem omgångar. Något som gör att Ralf Edström tror att danskarnas självförtroende inte är på topp.

– Det gäller bara för Elfsborg att vara på alerten och absolut inte släppa in några mål på hemmaplan. Gärna 1-0 och ännu hellre 2-0. Då tror jag det finns stora möjligheter till avancemang.

Lasse Persson
lasse.persson@sverigesradio.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista