Tomtrea med magert resultat i Tranemo

Tranemo kommuns satsning på att rabattera villatomter har hittills gett ett klent resultat. Två sålda tomter och därmed två husbyggen blev facit för förra året och nu fortsätter kampanjen.

Det var ifjol somTranemo införde tomtrabatt. O kronor för en byggklar tomt och bara 50 procent av VA anslutningen behövde betalas. Det betyder för en normalstor tomt , på cirka tusen kvadrat- ett pris på runt 45.000 kronor. Dvs. en rabatt på runt ett hundratusen kronor.

Trots rean såldes bara två tomter ifjol. Katarina Borg, som jobbar med tomtförsäljningen, menar att många drar sej för relativt höga byggkostnader när priserna på befintliga villor är låga.

På en del håll i kommunen ligger huspriserna på cirka 500.000 . Men kommunen fortsätter att hoppas på inflyttning och att fler ska nappa på erbjudandet. Just nu finns 165 byggklara tomter , från exempelvis Sjötofta med 14 , Dalstorp med 19 - och till Tranemo med ett 40-tal och Limmared med drygt 30 byggklara tomter.

Å rean fortästter under hela året. Broschyrer har nyligen skickts ut till kommuninnvånarna med kommunens informationsskrift Forum. Redan har telefonsamtalen ökat men frågan är hur många som nappar på Tranemos erbjudande när liknande reor finns i Svenljunga, Mark och tidigare även i Borås.