Skottdrama i Svenljunga i natt

Flera skott avlossades vid MC-klubben Red Devils lokaler i Svenljunga vid fyra-tiden i natt.
En person skottskadades i benet och har förts till lasarettet.
Fem personer är gripna misstänkta för bland annat förberedelse till grov misshandel.

Under söndagsförmiddagen var det lugnt vid Red Devils lokaler mitt i svenljunga, men i natt var det annorlunda.
Det hade varit en del bråk under småtimmarna natten till söndagen, och vid fyratiden på morgonen kom ett gäng tillbaka och försökte ta sig i lokalerna.
Det slutade med med att någon sköt flera skott innifrån lokalerna. De första uppgifterna talade om att det var en pistol som använts - men senare uppgifter talade om ett hagelgevär.
En bil försvann från platsen - och polisen grep senare fem personer på riksväg 27 vid Lockryd - en var skottskadad i benet och fördes till borås lasarett för vård. Han är nu förd därifrån till polishuset för förhör.
När polisen kom till platsen visste man inte om det fortfarande fanns någon kvar i Red Devils lokaler - och brandkåren sattens bland annat i höjd beredskap om något skulle hända.
Nu har polisen varit inne i huset och den tekniska undersökningen av platsen har påbörjats. Huset och ett området på baksidan där den skottskadade flydde är avspärrat.
De fem personer som är gripna är misstänkta för förberedelse till grov misshandel och brott mot knivlagen. Det är alltså personerna som flytt från platsen och inte den eller de som har skjutit.
Alla är i 20-årsåldern och hemmahörande i Borås och Svenljunga. De är kända av polisen sedan tidigare.