Några av tjejerna i Cramo Go:Green. Foto: Privat.
cykel

Alriksson avbryter cykelsatning

2:46 min

Cykelteamet Cramo Go:Green, med säte i Sexdrega, avbryter sin elitsasning på damcykel. Detta meddelar teamet genom ett pressmeddelande. 

- Vi kan tyvärr konstatera att det är dyrt att finansiera viss damidrott, menar Martin Alriksson, General Manager för teamet.

Cramo Go:Green har sitt ursprung i Alriksson Go:Green och har de senaste åren arbetat med en målsättning att bli ett av världens bästa damcykelteam. Nu konstaterar teamet att man inte kunnat säkra tillräckligt mycket pengar för att satsa i samma utsträckning under ytterligare en säsong, med tävlingar runt om i världen.

"Vi kan tyvärr konstatera att det är svårt att finansiera viss damidrott, Tjejerna i teamet har gjort en god insats under året och kämpat med knappa resurser", menar Martin Alriksson, teamets General Manager.

Avsikten är att elitsatsningen tar en paus över 2014 för att om möjligt komma tillbaka till den internationella tävlingsarenan med förnyad kraft 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista