Rececentrum. Foto: Niclas Odengård.
BORÅS

Cykelgarage när Västtrafik utvecklas

1:15 min

I höst blir det en ny hållplats med tak och ett bemannat cykelgarage vid Resecentrum i Borås. Tanken är att man ska kunna få sin cykel servad medan man har den parkerad.

Det är två saker som kommer att bli verklighetet i höst när utvecklingen kring resandet med busslinje 100 mellan Borås och Göteborg fortskrider.

– Man håller just nu på med upphandlingen för ett cykelgarage som ska ligga precis här intill stationen. Det är Borås stad som gör det, säger Gunnar Fägersten Novik som är affärsutvecklare på Netbuss och Västtrafik.

– Samtidigt ska vi göra om hela hållplatsen så att vi får ett tak. Det har varit lite frustrerande för mig som affärsutvecklare att se folk stå i långa linjer utmed bussen och så regnar det, och blåser och snöar - kanske till och med haglar. Och så står de snällt där. Det finns nästan ingen som klagar, det är det som är så underbart, men vi ska göra det bättre: Vi ska få tak. Vi ska få plats att ställa bussen när vi kommer. Vi ska bli bättre för både förare och för resenärer, säger han.

– Lite tråkigt är det att cykelgaraget inte kommer förrän säsongen nästan är slut. Men det kommer att bli ett bemannat cykelgarage där man kan få sin cykel servad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista