Foto: Eugene Hoshiko, Scanpix
BORÅS

Tiggare attackerad på Hulta - sprutades med brandsläckare

2:59 min

En tiggare på Hulta i Borås angreps i söndags eftermiddag. En ung man stannade sin bil precis framför tiggaren, klev ur och tömde en kolsyresläckare i hans ansikte. Därefter hoppade mannen in i bilen igen och försvann därifrån.

En ung kvinna från Borås hade precis satt sina barn i bilen efter att ha handlat mat när den vita bilen stannade utanför ingången till mataffären:

– Ur bilen kom en ung kille, han såg väldigt städad och välvårdad ut. Han tittar på mig och jag tittar tillbaka. Så går han mot bakluckan på sin bil, den här rumänske mannen tittar upp på killen, ler och säger hej. Killen säger hej tillbaka, sen öppnar han bagageluckan, plockar fram brandsläckaren och trycker av den rakt i ansiktet på mannen.

Det blev alldeles vitt och hon kunde inte se någonting, men hörde hur bilen rivstartade och körde därifrån.
Efteråt, när hon hjälpt mannen att tvätta av sig ringde hon polisen men utredningen lades ned samma dag eftersom polisen hade för lite att gå på. Hon hann aldrig ta registreringsnumret.

– Kvar står den här mannen då, när röken skingrat sig, och borstar av sina kläder och jag frågar om han är okej. Det var väldigt svårt att prata eftersom vi inte pratade samma språk men han sa hela tiden på engelska att han var okej.

– Så tittade han på mig och visade på mina kläder att de också var förstörda, och så pekade han mot barnen och undrade om de var okej för de satt ju i bilen och hostade. Den blicken han gav mig, med tårar i ögonen, den förnedringen han måste ha känt, jag får inte bort det.

Polisen har ingen misstänkt - händelsen är rubricerad som ofredande. Mannen beskrivs vara i 25-30-årsåldern och körde en vit bil av nyare fabrikat.

Ärendet kan återupptas om polisen får in nya uppgifter som hjälper dem att hitta gärningsmannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista