Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Viltfärsbiff. Foto: Maja Jerosimic P4 Sjuhärad
RADIOKOCKEN 30 AUGUSTI 2013

Egenskjuten helgmiddag

Vår Radiokock Ann Hansson har själv skaffat huvudingrediensen till helgens viltmiddag, rådjur, som hon sedan tillrett till höstliga viltfärsbiffar.

Baconlindade viltfärsbiffar med timjan

4 port

300 gr rådjursfärs eller älgfärs
200 gr fläskfärs
½ dl mjölk
2 msk ströbröd
1 ägg
1 msk finhackad lök
1 tsk salt
mald vitpeppar
2 tsk färsk hackad timjan
1 pkt bacon
smör till stekningen

Gör så här:

1. Blanda ströbrödet med mjölken och låt det svälla en stund. Tillsätt ägg, lök, salt, peppar, timjan och färs. Blanda allt väl.

2. Forma 8 ganska tunna biffar och linda en baconskiva runt varje biff. Stek i smör på medelvärme, vänd flera gånger så håller biffarna formen bättre.

3. Servera med kokt potatis, sås gjord på stekskyn, persiljekokta morötter och gelé.

Ann Hansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".