Foto: Scanpix/Eurosport. Montage: SR.
fotboll – europa league

Bra lottning för Elfsborg

0:54 min

Elfsborg ställs mot belgiska Standard Liège, österrikiska Salzburg och danska Esbjerg i Europa League-gruppspelet. Det står klart efter fredagens Europa League-lottning i Monaco.

Elfsborg tillhörde den tredje seedningsgruppen, hamnade i grupp C och slapp bland annat tuffa lag som Tottenham, Lazio, Fiorentina och Valencia.

Standard Liège lottades in i gruppen från seedningsgrupp 1 och är på pappret det svåraste motståndet.
Salzburg drogs ur seedningsgrupp två och Esbjerg ur den fjärde.

Elfsborg placerades i gruppen som tredje lag efter att portugisen och Monacospelaren Ricardo Carvalhio dragit den svenska klubben som tredje lag ur den tredje seedningsgruppen.

– Sportsligt sett är det definitivt en bra lottning. Vi fick tre bra lag men har samtidigt en god chans att vinna mot dem, säger elfsborgsspelaren Johan Larsson.

Hade det inte varit roligare att möta exempelvis Tottenham?

– Roligt och roligt, det är roligt att VINNA matcher. Men visst, jag förstår att publiken kanske tycker att det varit roligare.

Esbjerg ligger fyra i danska superligan med nio poäng på sex matcher, Standard Liège leder belgiska högstaserien med fem vinster på fem matcher och även Salzburg top
par tabellen, med fjorton poäng på sex matcher i österrikiska bundesliga. Elfsborg ligger på sjätte plats i allsvenskan, 31 poäng på 21 matcher.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista