Hedvigsborgsgårdens förskola stängs temporärt. Foto: Jan-åke Thorell P4 Sjuhärad
BORÅS

Förskolan stängs: "Det är ett jättebra beslut"

Förälder: "Nu är yngste sonen hemma och är sjuk igen"
1:09 min

Anders Kilbrandt har sina barn på Hedvigsborgsgårdens förskola som stängs temporärt i nästa vecka. Hela förskolan flyttar till Götagården en bit bort. Ett beslut som han tycker är helt riktigt.

– Det är ett jättebra beslut. Man kan inte hålla på så här. Jag hoppas att det löser sig på sikt och att vi kan komma tillbaka till Hedvigsborgsgården men att vi hittar en annan lokal under tiden. Jag har inga problem med att skjutsa mina barn en kilometer till, säger han.

Barnen i familjen Kilbrandt har under hela våren haft sjukdomar som avlöst varandra. Det har varit både magproblem och förskylning. I maj tog familjen det drastiska beslutet att de lät barnen vara hemma till augusti när en ny termin började. Men nu ligger yngste sonen hemma med diarré igen.

– Idag är han riktigt dålig. Vi har nog bytt 15 blöjor. En gul härlig diarré som luktar abrakadabra om man får säga så, säger Anders Kilbrandt.

Läs mer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".