SM-general Kristin Josephsson tar skydd från regnet mellan Ryavallen och Borås arena. Foto: Mikael Medin, P4 Sjuhärad
SM i friidrott

SM-general nöjd med Borås trots regnet

1:24 min

Idag är sista dagen för friidrotts-SM i Borås och även om det regnat mycket så har publiktrycket varit stort. SM-general Kristin Josephsson känner sig nöjd med arrangemanget - SM betyder mycket för friidrotten i stan.

– Det har betytt jätte mycket. Det har betytt att vi har kunnat renovera hela läktaren och banorna och fått ny utrustning och hela den biten. Utan SM hade vi aldrig fått det och det är ett otroligt stöd från Borås Stad och Borås turistnäring.

Inför friidrotts SMs avslutande dag ser arrangemanget ut att gå i hamn utan några större problem. Förutom regn och stundtals långa köer har det varit ett lyckat SM med bra resultat och härlig stämning hos publiken.

Målet på 8000 besökare ser man ut att kunna nå. På lördagen hade man haft ungefär 6000 personer på plats och idag har några av de mest publikdragande stjärnorna, som Emma Green-Tregaro och Michel Tornéus sina finaler.

Det har satsats stort inför tävlingarna. Nära 400 funktionärer har varit på plats och man har rustat upp Ryavallen för 13 miljoner kronor. En renovering som förhoppningsvis ska bli en långsiktig satsning och som kan leda till att Borås får arrangera ännu större tävlingar i framtiden.

– Borås Stad har gått in med mycket pengar till renoveringen, det går inte att komma ifrån men det är även något vi vill se långsiktigt på. Vi vill ha mer tävlingar och inte bara SM, säger Kristin Josephsson.

Kan det bli ett VM för Borås?

– VM kanske är lite stort men ett junior-EM eller junior-VM hade passat fint. Det har vi kapacitet till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista