Erik Nordblad. Foto: privat.
MUSIK

Ensam är bäste dräng för enmansbandet Erik

3:01 min

Med hjälp av en gitarr och loop-pedal skapar boråsaren Erik Nordblad sin musik - en musik som låter som om det vore ett helt band.

– Om man inte har några kompisar att spela med så får man göra såhär, säger Erik Nordblad som tog stundenten i våras efter att ha gått musiklinjen på Bäckängsgymnasiet. Men en dröm vore att få spela med ett rejält storband med blåssektion och allt, fortsätter han.

En fördel med att inte ha ett helt band bakom sig är dock att det är väldigt smidigt.

– Jag kan repa när jag vill och när jag ska spela ute är det enkelt eftersom det det bara är plocka ner sakerna i en väska och sedan dra, säger han.

Tidigare har han använt sin gitarr och sin loop-pedal till att framföra egna tolkningar av andras låtar men numer är det bara egenskrivet material som gäller. Bakom det hela ligger naturligtvis massor av övande för att lära sig att behärska tekniken och de uttrycksmöjligheter som den ger.

– Det handlar mycket om att pröva sig fram och utmana sig själv, säger Erik Nordblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista