Zlatan Ibrahimovic. Foto: Scanpix.
BORÅS

Hittade 70 000 på kontot, trodde Zlatan skickat pengarna

När en boråskvinna fick in en massa pengar på sitt konto antog hon att de kom från Zlatan, och satte sprätt på dem. Pengarna kom i själva verket från ICA och nu döms kvinnan i tingsrätten.

Det var i oktober 2010 som en 47-årig kvinna från Borås plötligt fick 68 000 kronor insatt på sitt konto. 

Utan att närmare efterforska varifrån de kom satte hon över en del pengar till sina barn och mor, och konsumerade sedan upp resten.

Kvinnan säger att hon hade dålig ekonomi och att hon skickat ut en del tiggarbrev.
På internetbanken stod det bara angivet att pengarna kom från Spanien och därför antog hon att hon fått pengarna av fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic.

Nu var det inte så. Istället handlade det om en felöverföring från Ica Bank, och det var först när de hörde av sig som hon förstod att pengarna inte var hennes.

Kvinnan döms nu för olovligt förfogande. Hon har redan en villkorlig dom på sig för en stöld som hon begått efter händelsen med ICA-banken. Domstolen lät därför påföljden stanna vid den villkorliga dom hon redan har.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista