Två män skjutna till döds i Göteborg

1:19 min

Två män sköts till döds vid en skottlossning på Hisingen i Göteborg på onsdagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

Skottlossningen skedde i Biskopsgården strax före klockan 22 på onsdagskvällen. Enligt de första uppgifterna var de bägge männen allvarligt skadade och hade förts till sjukhus, men vid 00.30-tiden uppgav polisen att de båda hade avlidit.

Männen, 28 och 17 år, ska ha avlidit på sjukhus och de anhöriga är underrättade.

Polisen uppgav att akutmottagningen på Sahlgrenska stängdes i samband med händelsen, men enligt tjänsteman i beredskap på Sahlgrenska sjukhuset är akuten öppen för vårdsökande, men den polisiära närvaron är hög.

Johan Ljung på polisens länskommunikationscentral i Västra Götaland säger att polisen har en stor insats som jobbar med detta.

– Vi hör vittnen på platsen och letar och söker med hund och helikopter, säger Ljung, och syftar på en gärningsman eller flera gärningsmän.

Ingen person hade gripits vid klockan 01. Polisen rubricerade händelsen först som försök till mord alternativt dråp, men ändrade senare rubriceringen till mord alternativt dråp.

Nyheter P4 Göteborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista