Så blir den nya lekplatsen. Illustration: planarkitekt Saba Khosh Khooee.
ULRICEHAMN

Klart för superlekplats i Ulricehamn

1:23 min

En lekplats utöver det vanliga - så beskrivs den nya lekplats som Ulricehamns kommun tänker bygga på gräsytorna mellan Åsunden och Åsunda sjöstad. Vad den ska innehålla blir en fråga för kommunens barn.

Arbetet med Ulricehamns så kallade superlekplats på gräsytorna vid Åsunden är nu officiellt igång. Igår presenterade Ulricehamns kommun planerna, men exakt hur den kommer att se ut vet man inte än.

– Vi kommer nämligen att ta hjälp av barn och ungdomar mellan 4 och 10 år i hela kommunen där de kommer få vara med och utforma det slutliga förslaget. Sedan blir det en målarbok där varje barn får välja åtta av tolv förslag på aktiviteter, säger kommunalrådet Lars Holmin (M).

5 oktober kommer Ulricehamns barn få göra sina önskemål på vad lekplatsen ska innehålla och sedan planeras den stå färdig till nästa sommar.

Lekplatsen ska kosta fyra miljoner, lika mycket som den nya lekplatsen i Borås stadspark. Tre miljoner ska tas från skattepengar och resten kommer från Ulricehamns Sparbank.

Man har valt att lägga så mycket pengar på lekplatsen för att den inte bara ska vara till för barnen i området utan även locka fler familjer utanför Ulricehamn till stan.

– Om man tittar på barnfamiljer idag blir det mer och mer så att man väljer att åka dit där det finns aktiviteter för sina barn. Om vi vill ha mer handel och människor som kommer hit så är det här ett steg i rätt riktning, säger Holmin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista