1 av 5
Kristoffer Lidén med pilotnumret av Icing. Första riktiga numret blir tjockare. Foto: Niclas Odengård.
2 av 5
3 av 5
Utdrag ur pilottidningen. Foto: Niclas Odengård.
4 av 5
Bild ur tidningen.
5 av 5
Pilotnumret av Icing - crossing lines.
HOCKEY

Boråsare startar Icing - ny svensk hockeytidning

1:58 min

I slutet av september får hockeysverige en ny tidning, "Icing, crossing lines". Tidningen ska vara ett fördjupande hockeymagasin med tonvikt på NHL, och bakom står sportjournalisten Kristoffer Lidén.

– Allt började förra hösten när jag och min sambo satt och tittade på en hockeymatch. Hon tyckte att "du kan ju bara inte sitta på all den här informationen själv". Där någonstans kände jag att jag måste försöka...

Kristoffer har inte spelat hockey själv, men beskriver hur 90-talets NHL-tittande närmast fick mytiska proportioner för honom och grundlade en djup kunskap i ämnet.
Nu ska det omsättas i tryck för särskilt hockeyintresserad.

Hur bemöts du som journalist av spelarna i NHL?

– Jag har inte upplevt några problem. Om man visar att man är passionerad och intresserad, och inte försöker sätta dit dem, då går det bra.

Kristoffer trycker på att underrubriken "Crossing lines" är viktig, och inte bara en lek med ord. Den ska ange att tidningen är matig och fördjupande, mer än bara statistik och siffror.

Än så länge är man bara två personer i redaktionen, men det finns planer på att även ta in en säljare.

27 september är det releasefest i Borås, och då kommer det första riktiga numret ut.
Tidningen ska komma ut en gång i kvartalet till att börja med, och även finnas som en digital version för läsplattor och liknande.

Eventuellt ska tidningen även kunna laddas ner i poddversion i framtiden, för att lyssna istället för att läsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista