Foto: Malin Björk.
RADIOKOCKEN 6 SEPT 2013

En regnbåge av smak; kantareller med cider och enbär

Göran Nilsson blandar höstliga smaker i såsen denna vecka, kantareller, enbär och äppelcider. Tillsammans med regnbågsfilé blir det lyxmat till helgen.

Smörstekt regnbågsfilé med trattkantarellsås smaksatt med äppelcider och enbär

4 personer 

600 gram regnbågsfilé
Smör
Salt och citronpeppar

Trattkantarellsås smaksatt med äppelcider och enbär

1.5 dl förvällda trattkantareller (ca 8 dl nyplockade kantareller)
1 schalottenlök
5 torkade enbär
1 dl äppelcider
1 tsk koncentrerad kalvfond
0.5 dl vatten
3 dl vispgrädde
Salt och nymalen vitpeppar från kvarn

Gör så här: 

1. Skär regnbågen i 8 eller fyra bitar. Salta och peppra fisken.

2. Grovhacka trattkantarellerna, finhacka löken och enbär.

3. Smörfräs kantarellerna tillsammans med lök och enbär några minuter.

4. Häll på äppelcider, kalvfond, vatten och grädde, låt såsen koka till lagom tjock konsistens.Smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarn.

5. Smörstek regnbågen på medelvärme.

Servera kokt potatis och nykokta grönsaker till regnbågen

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".