1 av 3
Pusslet läggs. Från höger Thomas Tranefors, Claes Blixt, Johanna Gustafsson. Foto: Åsa Dahlberg P4 Sjuhärad
2 av 3
Tranpussel. Foto: Åsa Dahlberg P4 Sjuhärad
3 av 3
Pusselbitar av fyra olika nyanser. Från vänster Claes Blixt, Robert Johansson och Thomas Tranefors. Foto: Åsa Dahlberg P4 Sjuhärad
TRANEMO

Litet intresse för kollektivt pussel

Arrangör: " De har nog inte riktigt förstått"
1:36 min

Allmänheten hade inte riktigt hittat dit. Men idoga entusiaster från Gula huset i Uddebo fick tranpusslet färdigt ändå.

Vid fotbollsplanen alldeles vid Tranemo kyrka byggdes igår ett gigantiskt pussel. I samband med Tranemodagen hade nämligen Gula huset i Uddebo bjudit in allmänheten för att pussla ihop den 500 kvadratmeter stora tranan som sedan skulle fotograferas från luften.

Men allmänheten hittade inte riktigt till fotbollsplanen vid Tranemo kyrka där pusslet skulle läggas. Istället fick arrangörerna själva göra det mesta av jobbet. Claes Blixt var en av arrangörerna fick pussla för brinnande livet.

-- Folk har nog inte riktigt förstått att de kan komma in här och bidra med 20 kronor för att lägga ut en pusselbit,  säger han.

Hyperorganiserat, så beskriver Claes Blixt, projektet som Gula huset i Uddebo står bakom.  På lördagsmorgonen med strålande sol var det bara vindfaktorn som arrangörerna oroade sig för, att de kvadratmeterstora pusselbitarna skulle lyfta och spridas för vinden, men det skulle nog kunna hjälpas upp med lite mer spik trodde man.

Tanken bakom pusslet i jätteformat var att visa på kraften som finns i kollektivet , när många människor jobbar tillsammans och drar åt samma håll. Men kanske är det så att vår tid är sällsynt individualistisk eller helt enkelt att många andra evenemang lockade på Tranemodagen. Inte så många var villiga att lägga 20 kronor  för att få pussla ihop tranan. Så en fortsättning nästa år – det är högst osäker menar Claes Blixt.

– Vi gör nog inte något liknade nästa år, men vi gör någonting annat som har lite jippo över sig. Vi har haft levande ankrace där folk har fått satsa pengar på oss till exempel. Så vi får se vad det blir, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".