1 av 2
Ulricehamns vattenverk. Foto: Åsa Dahlberg P4 Sjuhärad
2 av 2
Från vänster Lisbeth Johansson och Konrad Samuelsson. Foto. Åsa Dahlberg P4 Sjuhärad
ULRICEHAMN

Vattenverket visar kultur

" Vi är ganska unika"
1:32 min

Idag avslutas kulturarvsdagarna i Ulricehamn med visning av det gamla vattenverket. Dessutom blir det en hel del andra aktiviteter. Alltifrån veteranbilsuppvisning till fönstervård.

 Lisbeth Johansson, marknadschef, på Ulricehamns energi AB berättar att dagen är full av aktiviteter.

– Idag har vi mycket spännande på gång. En veteranbil och en sportbilsutställning. Sen kommer ett företag från Hökerum hit och visar hur man renoverar fönster och stadsarkitekten kommer hit bland annat, säger hon.

Det är femte året i rad som Ulricehamn firar kulturarvsdagen men i år har arrangemanget utökats till att innefatta flera dagar som nu avslutats. Bland annat har man i veckan kokat linoljefärg i stadsparken, det har varit slöjdverkstad i skolorna och Västarvet har varit i Ulricehamn och pratat om byggnadsvård. Men idag avslutar man alltså nere vid vattenverket som är ett av Ulricehamns fem byggnadsminnen. Konrad Samuelsson på UEAB berättar om verket som nästa år fyller hundra år.

– Det finns inte så många sådan här i Sverige. Vi är ganska unika både vad gäller byggnaden och maskineriet som finns inuti. Nästa år hoppas vi att vi kan få det att fungera, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".