Morgan Hjalmarsson leker loss. Bild ur filmen.
BORÅS

Morgan Hjalmarsson genustänker på Youtube

Att bara skriva en motion om att införa genuspedagoger på förskolorna i Borås var inte nog för toppolitikern Morgan Hjalmarsson (FP). Samtidigt lade han ut en , där han själv visar hur det kan fungera.

"Flickor och pojkar skolas redan i unga år in i traditionella könsroller... Genom att på varje förskola ha en genusansvarig pedagog kan vi stödja arbetet med jämställdhet..."

Så skriver Folkpartiets Morgan Hjalmarsson i sin motion som nu ligger klar för behandling. Enligt Hjalmarsson lär sig pojkarna tidigt att leka våldsamma lekar medan flickorna får dockor.

Men det räckte inte att bara skriva motionen. Samtidigt lät han sig filmas på en förskola i Borås, en film där han bryter könsrollerna, leker med dockvagn och teddybjörn och visar vad en jämställd förskola kan innebära. Filmen ligger sedan en tid på internetsidan Youtube.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista