HERRLJUNGA

Herrljungas ledning håller sig kvar

Alliansen i Herrljunga tänker inte kliva åt sidan, trots hård kritik från oppositionen om hur man hanterar kommunens ekonomi. Det meddelar man nu i ett pressmeddelande


Nu svarar den borgerliga alliansen i Herrljunga på kravet från oppositionens att Alliansen ska avgå från ordförandeposterna i kommunen. Bakgrunden till kravet är att alliansen inte fick igenom sitt budgetförslag för nästa år.

I ett pressmeddelande skriver Alliansen att man tänker fortsätt ha ordförandeposterna.

För att inte tappa alltför mycket tempo och behålla så mycket kontinuitet som möjligt, i det läge som Herrljunga kommun befinner sig i fortsätter Alliansen att inneha ordförandeposterna och ta ansvar för den politiska ledningen trots nederlaget i budgetfrågan.

Strävan kommer, liksom tidigare, vara att försöka åstadkomma så breda överenskommelser som möjligt i de politiska besluten och vår åsikt är att vi alla bör se till kommunens bästa i kommande beslut framför prestige och kortsiktiga ställningstagande.

Däremot skiftar Herrljunga chef på tjänstemannasidan. Kommunen ska få en ny kommunchef och det blir 62-årigen Niels Bredberg.
Han arbetar idag som kommunchef i Strömstad, och har ett förflutet i Borås där han varit kommundelschef under ett tiotal år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".