Ericssons byggnad i Borås. Foto: Jan-Åke Thorell, P4 Sjuhärad.
Granskning

Bemanningsföretag ger trygghet på Ericsson

1:35 min

Otryggheten för de anställda skulle öka om företaget valde att anställa egen personal i högre utsträckning istället för att hyra in personal via bemanningsföretag, det hävdar idag telekombolaget Ericsson.

Som vi berättat tidigare i veckan, så är flera fackförbund kritiska till att många företag i Sjuhärad missbrukar användandet av bemanningsföretag.

Ett av de företag i Borås som under en lång period haft en stor andel inhyrd personal är just Ericsson.

Handlar om flexibilitet
– Det funkar inte att anställa personer på en arbetsplats som är så flexibel som en produktionsanläggning. Vi vet alla att det går upp och det går ner, och det finns andra incitament som gör att vi kanske måste reducera vår personal och då skulle den otryggheten öka markant om vi skulle behöva gå in till arbetsförmedlingen och varsla om uppsägning, säger Tomas Qvist, personalchef på Ericssons huvudkontor.

Flexibilitet är ledordet för Ericsson. Tomas Qvist, som är chef på HR-avdelningen på huvudkontoret i Kista, säger att det är viktigt att ha inhyrd personal för att kunna parera snabbare när det blir nedgångar.

Hur stor andel inhyrd personal Ericsson har på sin anläggning i Borås får P4 Sjuhärad inte svar på. Ingen chef lokalt i Borås vill låta sig intervjuas i frågan utan vi hänvisas till huvudkontoret och Tomas Qvist.

Facket kritiskt
Men enligt IF Metall i Borås, som är det fackförbund som förhandlar med de flesta bemanningsföretagen, så är Ericsson ett av de företag som år efter år har en stor andel av sin personal inhyrd via bemanningsföretag. Något IF Metall i grunden är kritiskt till, eftersom anställningstryggheten som bemanningsanställd på flera sätt är osäkrare än för direktanställda.

Men Tomas Qvist tycker inte att Ericsson har för stor andel inhyrd personal.

– Vi för regelbundna diskussioner med våra fackliga organisationer om vilken grad av inhyrning vi ska ha, säger han.

Hur viktigt är det för er att ha möjligheten att hyra in personal istället för att anställa själva?

– Det är oerhört viktigt.

Hjälp oss granska!

Det här var fjärde delen i en serie inslag om villkoren för anställda i bemanningsföretagen. Har du själv erfarenheter du vill berätta om - #link=359895#

Tidigare publicerat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista