Katharina Josefssons dotter Karoline jobbar på Knallefiket. Foto: Jan-Åke Thorell, P4 Sjuhärad
Borås

Funktionshindrades jobb hotade när Borås sparar

1:30 min

Tre dagliga verksamheter för personer med funktionshinder i Borås är nedläggningshotade när Arbetslivnämnden vill spara tre miljoner kronor, Knallefiket, Hultaåsen och Kransmossen. Katarina Josefsson, vars dotter jobbar på Knallefiket, är mycket kritisk.

På Knallefiket har man servering och tillverkning av textila produkter, där har Katarina Josefssons dotter, Caroline, jobbat i fyra år.

– Jag tycker det är fruktansvärt att de sparar in på de svaga i samhället som inte kan försvara sig själva eller prata för sin sak. Framför allt att jag fick veta om det på omvägar, jag fick inte veta det från kommunen.

Caroline har varit där i fyra år, vad har de åren betytt för henne?

– Otroligt mycket, hon har utvecklats fantastiskt socialt. Hon står i kassan, hon gör mackor och serverar. Sedan har hon lärt sig gediget handarbete med vävning och brodering så finmotoriken är också helt fantastisk nu. Det är hennes liv, det är hennes morot att komma upp till jobbet på morgonen.

Om hon inte får fortsätta där vad händer då?

– Ja, jag vet inte. Jag ser inga alternativ åt henne just nu i kommunen. Så jag står väl platt just nu, jag har ingen aning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista