1 av 3
Valsedel inför kyrkovalet, ett val som inte påverkar rikspolitiken, menar vissa. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
2 av 3
Preliminärt resultat Skara Stiftsfullmäktige
3 av 3
Niclas Sunding (SD) från Ulricehamn. Foto: Sverigedemokraterna.
kyrkovalet

SD fick fler platser i stiftsfullmäktige

Sverigedemokratarna får tre mandat i stiftsfullmäktige i Skara stift enligt det preliminära resultatet i kyrkovalet - en tredubbling jämfört med förra valet. Två av de tre sverigedemokraterna kommer från Sjuhärad.

Sverigedemokraterna hade bara en gemensam lista inför valet till stiftsfullmäktige i Skara stift. Det bestod av tre namn - och alla kom därför in.

Det betyder i sin tur att om någon av dem hoppar av, finns det ingen att välja in i stället.

Två av de tre ledamöterna är från Sjuhärad, det är Bo-Göran Carlsson från Borås och Niclas Sunding från Ulricehamn.

Bo Göran Carlssom har tidigare varit aktiv politiker i flera andra partier; Folkpartiet, Ny demokrati, Sjukvårdspartiet och Sveriges pensionärers intresseparti.

Niclas Sunding hoppade av Sverigedemokraterna i slutet av 2011 - av privata skäl säger han - men är sedan en tid tillbaka igen i Ulricehamnsavdelningen som något av en alltiallo. Däremot står hans stol i kommunfullmäktige i Ulricehamn fortfarande tom.

Sunding säger till P4 Sjuhärad att han inte brinner för något speciellt, eller kommer att driva några särskilda frågor i stiftsfullmäktige.

– Jag är inte är speciellt kyrklig utan som folk är mest, och går till kyrkan någon enstaka gång, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista