Hårt golv ger onda fötter, danslärarna Isabell Schwardt och Susanne Barman på kulturskolan i Borås. Foto: Jenny Hellström
KULTUR

Kulturskolans golv för hårt - danslärare skadade

1:27 min

Danslärarna på kommunala kulturskolan i Borås har stora problem med värk i sina fötter, även elever kan ha drabbats. Orsaken tros vara det hårda golvet, och trots att lärarna påtalade problemet redan i våras kan ett nytt golv dröja ända till nästa år.


– Det känns som man varit ute och gått hur långt som helst fast man bara varit vaken en timme, som att foten är utsliten, säger Isabell Schwardt, som jobbat som danslärare i endast två år.

Även hennes kollega Susanne Barman har problem med värk i fötterna - så illa att det också påverkar henne på fritiden.

– Jag går aldrig barfota till exempel, för det gör för ont och ömmar. Och när jag har skor kan jag inte ha vilka skor som helst, utan joggingskor med så mycket dämpning som möjligt och ortopediska inlägg, säger dansläraren Susanne Barman.

De senaste åren har dansverksamheten på kulturskolan utökats men lärarna menar att golvet i danssalen egentligen inte är anpassat för dans - det saknar tillräcklig svikt. Även några av eleverna har sagt att de känner av det hårda golvet.

Trots att danslärarna påtalade problemet redan i våras har inget hänt.

– Jag har inte fått så tydliga signaler om problemet tidigare, när det aktualiserades så tydligt som det har gjort nu vill jag säga att vi tog tag i det omedelbart, säger Per-Olov Pell.

Och ett nytt golv är på gång, lovar Per-Olov Pell - även om det kan dröja till nästa termin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista