Arkivbild från i söndags; skottlossning på Sommarvädersgatan i Biskopsgården. Denna gång bland lekande barn. Foto: Linn Ohlsson/P4 Sveriges Radio Göteborg

Fler skottlossningar i Göteborg

0:31 min

Polisen ryckte på tisdagskvällen ut till Biskopsgården sedan flera personer hört skottlossning i Göteborgsstadsdelen. Fyra personer på två mopeder ska ha kommit och skjutit i området.

– Vi fick in flera samtal om skottlossning. Det ska vara fyra personer på två mopeder som har kommit och skjutit i området, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Polisen har nu inlett en förundersökning där rubriceringen är mordförsök.

– Vi har en man som är målsägande i ärendet som skjutningen troligen var riktad mot och som vi förhör nu, säger Peter Adlersson.

Ett vittne säger till Göteborgs-Posten att han hörde 10-15 skott. Polisen har i nuläget ingen misstänkt och mannen som skotten riktades mot ska inte ha skadats.

Boende i området berättar för P4 Göteborgs reporter om sin oro efter den senaste skjutningen.

– Det är jättefarligt för barnen och nu tänker alla på att flytta härifrån. Det är som att bo i ett krig, säger en boende som vill vara anonym.

Polisen har spärrat av området där skottlossningen inträffade letar efter personerna som avlossade skotten.

Har ni någon teori om det finns samband med tidigare händelser?

– Det är för tidigt att säga men det ligger nära det hands. Det är samma området där skjutningarna sker, säger Peter Adlersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista