- Jag fick gå en fredag och på måndagen låg det redan ute nya annonser att de sökte ny lagerpersonal. Då blir man ganska frustrerad och irriterad på hur man blir behandlad, säger "Anna". Foto: Joel Wendle.
GRANSKNING

Less på bemanning - "man blir illa behandlad"

1:33 min

30-åriga Anna från Borås fick sluta på sitt bemanningsföretag för att det inte fanns jobb. Samtidigt annonserade företaget på platsbanken efter ny personal inom just hennes område. Nu har Anna tröttnat på bemanningsbranschen.

Anna heter egentligen något annat. De senaste åren har hon jobbat i omgångar på flera olika bemanningsföretag, men nu har hon fått nog.
Hon känner sig utnyttjad och har bland annat inte kunnat ha semester med sin familj på tre år.

– Det har varit ganska jobbigt och i år har min son varit väldigt ledsen över hans mamma inte har kunnat ha semester tillsammans med honom, berättar Anna.

För några år sedan gick Anna hon en utbildning i lager och logistik och tog truckkort och fick därefter sitt första jobb på ett bemanningsföretag.

Efter ett och ett halvt år som uthyrd till ett kundföretag fick hon sluta på grund av arbetsbrist, men några månader senare fick hon jobb på ett annat bemanningsföretag och hyrdes ut till samma kundföretag igen.

Den här gången fick hon jobba ungefär ett år, innan hon blev uppsagd. Men efter bara tre månader fick hon jobb på samma bemanningsföretag igen, i maj i år. Men redan i slutet av augusti fick Anna beskedet att hon inte fick fortsätta - trots att företaget samtidigt annonserade efter ny lagerpersonal.

– Jag fick gå en fredag och på måndagen låg det redan ute nya annonser att de sökte ny lagerpersonal. Då blir man ganska frustrerad och irriterad på hur man blir behandlad, säger Anna.

Anna tycker att det är tråkigt att så många företag inom lagerbranschen väljer att hyra in sin personal istället för att anställa själva. Nu söker hon jobb igen - men undviker bemanningsföretagen.

– Jag vill komma till ett företag där de tar emot mig med öppna armar. En fast punkt att komma till varje dag, som får mig att känna mig behövd.

Hjälp oss granska!

Det här var femte delen i en serie inslag om villkoren för anställda i bemanningsföretagen. Har du själv erfarenheter du vill berätta om: ring 033 - 17 75 45 eller maila här.

Tidigare publicerat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista