Foto:Privat
LIVEMUSIK

Proggen lever i Kinna

De fem bandmedlemmarna är mellan 17 och 20 år gamla men deras musik ekar av 60- och 70-talets psykedeliska och progressiva rock. Kinnabandet Hägring har inget emot det nya men inspireras av det gamla.

Hägring föddes ur resterna när markbandet From The Cradle valde att lägga ner. En tydlig skillnad mellan de två banden är att Hägring framför sina låtar på svenska.

– Jag gillar mycket svensk musik och tyckte att vi skulle passa på att skriva på svenska, säger sångaren och gitarristen Zack Thoresson som en förklaring till språkbytet. Och de övriga medlemmarna i bandet, Jesper Persson, Linus Sandgren och Robert och Fredrik Serholt var med på noterna.

De skriver och arbetar fram sina låtar tillsammans. Exakt hur det går till varierar.

– I bland kanske någom kommer med en idé till låt men saknar en text och då kan vi skriva texten medans vi repar. Andra gånger jammar vi bara fram en låt, säger trummisen Fredrik Serholt.

Många av bandets influenser må komma från det förflutna men framtiden tillhör tveklöst Hägring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".