Foto: Scanpix
BORÅS

Bemanningsföretagen tillbakavisar kritiken

" Jag ställer mig frågande om det verkligen är så "
3:00 min

Att vara anställd på ett bemanningsföretag är inte otryggare än att ha en anställning direkt på företaget där man utför sitt arbete. Det menar företrädare för branschen.

Högste företrädare för bemanningsbranschen heter Henrik Bäckström och är chef för branschorganisationen Bemanningsföretagen. Han håller inte med om att det skulle vara ett problem att många företag i allt större utsträckning hyr in sin personal av bemanningsföretag.

– Nä, det kan jag inte göra. Om du tittar på företag, kommuner och myndigheter så använder sig arbetsgivaren av en mängd leverantörer. Då kan det vara alltifrån städning till IT-specialister och ibland också bemanningsföretag. Så att anlita bemanningsföretag är bara en väldigt liten del av utvecklingen på svensk arbetsmarknad, säger Henrik Bäckström.

Inte mer osäkert
Han säger också i en kommentar till P4 Sjuhärad angående vår granskning av villkoren för bemanningsanställda att det inte är osäkrare villkor där än om man är anställd direkt av företaget.

– Det handlar ju bara om att arbetsgivaransvaret flyttar till företaget som levererar tjänsten. Det finns ju alltid där, säger han.

Tidigare idag i nyheterna har vi berättat om Anna, som fick sluta som lageranställd på ett bemanningsföretag i Borås, trots att samma företag samtidigt annonserade efter ny lagerpersonal.

I vår tidigare rapportering om bemanningsbranschen har vi bland annat tagit upp situationen på H&M:s lager i Borås.

En av de bemanningsanställda där har berättat att pressen på de bemanningsanställda är så stor att flera väljer att inte utnyttja sina femminutersraster av rädsla för att inte vara tillräckligt effektiva.

Som bemanningsanställd finns inbyggt i anställningsavtalet risken att få sluta på den arbetsplats man jobbar på och istället blir erbjuden ett helt annat jobb på en annan ort inom ett visst antal mils radie.

Det är ju det som är själva vitsen med bemanningsföretag - men från fackligt håll menar man att det blir fel när många företag idag år efter år väljer att hyra in en stor del av sin personal och inte bara vid arbetstoppar.

Ställer sig frågande
Men på frågan till Henrik Bäckström om han genom exemplet på H&M i Borås ändå inte tycker att det föreligger en skillnad i tryggheten för de bemanningsanställda jämfört med de direktanställda på ett företag, svarar han så här.

– Jag ställer min frågande om det verkligen är så eller om det bara är ett påstående, säger han.

Men enligt personen så är det ju så?

– Ja, men frågan blir ju då om det är en känsla som den personen har och om han eller hon är helt objektiv. I så fall får man gå dit och jämföra avtal för att se om det är så, säger han.

Tidigare publicerat

Hjälp oss granska!

Det här var femte delen i en serie inslag om villkoren för anställda i bemanningsföretagen. Har du själv erfarenheter du vill berätta om: ring 033 - 17 75 45 eller maila här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".