Lösning på barnomsorgen i Hosby

Det akuta behovet av barnomsorgsplatser i Horsby i Herrljunga kommun är löst. Under våren får förskolebarnen vistas i provisoriska lokaler och vid årsskiftet ska det öppnas en ny förskoleavdelning på Horsbyskolan.

Det skall öppnas en ny förskoleavdelning i samband med renoveringen av Horsbyskolan, som eldhärjades i augusti förra året. Det har utbildningsnämnden och kommunfullmäktige i Herrljunga beslutat. Lokalerna skall vara klara i slutet av 2005, enligt utbildningschefen Ulla Reiderstedt.
Under våren skall provisoriska lokaler tas i bruk för förskoleverksamheten, men det återstår att anställa personal. En extra dagmamma skall också anställas för att lösa det akuta behovet fram till sommaren. Hur åtgärderna skall finasieras är inte klart ännu. Det blir en senare fråga, enligt utbildningschefen. Utbilningsnämnden har också tagit beslut om att se över situationen i Od, men det finns ännu inget färdigt förslag. Nämnden sammanträder i början av april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".