Polisrammare åtalad för mängd brott

Idag åtalades den biltjuv som i höstas körde på flera polisbilar, bland annat i Sjuhärad.
Vid gripandet i november sköt en polis mannen i armen för att inte bli påkörd av honom.

I somras och höstas var den åtalade flitigt sysselsatt med att stjäla bilar, bryta sig in i sommarstugor och industrilokaler och stjäla vad han kom över.
Åtalet omfattar sammanlagt 39 punkter - och betydligt fler brott, varav de flesta har begåtts i Sjuhärad.
Under hösten stal mannen sammanlagt åtta bilar, som han sedan körde trots att han saknar körkort. Dessutom har han kört för fort, inte minst när polisen försökt stoppa honom. Vid flera tillfällen har 35åringen undkommit polisen genom att köra vårdslöst och orsaka fara i trafiken. Flera punkter i åtalet handlar om hur polisen förgäves försökt stoppa mannen, som inte dragit sig för att köra på andra bilar för att kunna smita.
I november stal så 35åringen en lastbil söder om Göteborg och körde till Västra Frölunda, där han bröt sig in i ett garage. När polisen kom till platsen var mannen i full färd med att stjäla verktyg, men försökte då undkomma genom att köra på poliserna med lastbilen. Det var då en av de tre poliserna sköt mot mannen, som träffades i armen och sedan kunde gripas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".