BORÅS

Nu ska Stadsparksbadet i Borås räddas

1:33 min

Förr var Stadsparksbadet i Borås ett av västsveriges mest populära, men det har tappat i takt med att det blivit nedslitet. Nu har kommunen startat en förstudie för att se vad som ska göras.

Planerna på vad som ska hända med Stadsparksbadet i Borås börjar nu ta form.

Anette Ekberg är enhetschef för baden i Borås.

– Vi hade vattengympakonvent här i augusti, och då regnade det in rejält här. Dessutom lossar plattor i botten av bassängerna.

28 år efter invigningen börjar Stadsparksbadet bli gammalt och slitet. Även ventilationen behöver en översyn, och nu sätter kommunen av pengar till en förstudie.

Det finns mer och mindre vilda planer: nya rutschkanor, upplevelseduschar, filmstudio, utomhusbassäng eller tunnlar in i berget. Ett alternativ är ett helt nytt bad.

– Jag förstår att man behöver satsa på äldreomsorg och skola, men sedan tror jag man inser att det kommer mycket turister om man har en bra badanläggning. Det ger friska pengar in till staden, säger enhetschef Anette Ekberg.

– Sedan är det viktigt ur integrationssynpunkt. Till badet kommer alla olika människor, oavsett nationalitet och bakgrund. Här möts alla på lika villkor.